Copyright © 2024 Tüm hakları Mersin Seyahat 'de saklıdır.

Mersin Sehayat – mersinseyahat.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İsrail’in Filistin’e Yönelik Politikaları ve Sonuçları

İsrail’in Filistin’e Yönelik Politikaları ve Sonuçları

haberci haberci - - 2 dk okuma süresi
50 0

Avrupa Ülkeleri Filistin’i Tanıyor, İsrail’in Misilleme Adımları

İsrail, Gazze’de masum sivillerin ölümüne neden olması ve insani yardımların engellenmesi sonucunda dünyanın Filistin‘e yönelik bakışını etkiliyor. Norveç, İspanya ve İrlanda gibi Avrupa ülkeleri Filistin’i resmi olarak tanıma kararı aldı. İsrail ise bu kararlara misilleme yaparak işgalci yerleşim yerlerini genişletme kararı aldı.

İsrail’in Yeni İşgal Yerleşim Projeleri

İsrail, Batı Şeria’da 10 bin konut birimi kurarak işgalci yerleşimleri genişletmeyi planlıyor. Ayrıca Filistin Yönetimi’ne ekonomik-siyasi yaptırımlar uygulayarak kararlara karşılık veriyor. Netanyahu hükümeti, Filistin Devleti’ni tanıyan ülkeler için Batı Şeria’da yeni işgal yerleri kurulmasını öngören adımlar atmaya hazırlanıyor.

İsrail ve Filistin Tarihi

İsrail, 1947’de alınan Filistin’i iki devlete bölme kararını dikkate almayarak İsrail Devleti’ni kurdu. Bu karar, Filistin topraklarının çoğunu kontrol altına alan İsrail’in hakimiyetini artırdı. Batı Şeria’da yaklaşık 250 yasa dışı Yahudi işgal birimi bulunuyor ve uluslararası hukuka göre bu işgal birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İsrail’in Korkusu: Filistin Devleti’nin Kurulması

İsrail, Filistin Devleti’nin kurulmasının kendi güvenliğini tehlikeye atabileceğinden, toprak kaybına neden olabileceğinden ve uluslararası arenada izole edilme riskine girebileceğinden endişe ediyor. İsrail’in işgal altındaki topraklarda yürüttüğü politikalar, iki devletli çözüm seçeneğini zorlaştırıyor.

İlgili Yazılar